top of page
  • Foto van schrijverMirjam van der Laan

Plantjes eten met Mirjam (geschreven door een cursist)

Zo maar, vlak bij huis plantjes bekijken en ze misschien wel proeven, dat beloofde Mirjam in haar beschrijving over haar workshop. Mijn dochter en ik gingen met haar op stap. Eerst maar eens takjes van de Douglasspar plukken voor een kopje thee aan het eind van de workshop. Nooit geweten dat de Douglas-winkels zich hebben genoemd naar, inderdaad, deze geurige boom!


En dan aan de hand van plaatjes gewoon in de berm blaadjes plukken van wel heel gewone planten. Nooit geweten dat sommigen zo sterk smaakten; of dat andere je een droge mond bezorgen. Wat een verscheidenheid. Er gaat een wereld voor ons open!

Hoogtepunt was wel de zelfgemaakte pesto proeven op een knapperig toastje aan het eind van de middag. De zon komt door, de thee is meer dan geurig en de pesto... nee, die hoef je nooit meer in de winkel te kopen!


Zondag 9 mei van 11.00 tot 13.00 uur is er weer een workshop eetbare planten in Den Dolder. Kijk voor meer informatie op de website of stuur een mail naar: mirjam@natuurbelevingdeboomklever.nl


Mooi om te zien dat ons gevoel voor plantjes in ons zit. Cursist Susanna: 'Dit plantje ziet er echt eetbaar uit'.


Ik vond het leuk / gezellig en bovenal leerzaam. Jij weet veel en kan het op een manier overbrengen dat het bij mij goed blijft hangen“ Cobie32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page