Workshops

 

Teamuitje

Met je collega's het bos in en je laten onderdompelen in de natuur. We gaan verschillende natuuropdrachten doen, leren over eetbare planten en gaat de natuur ervaren. Je leert met je team anders kijken. We gaan met elkaar aan de slag en ontdekken samen wat er onder onze voeten leeft en wat er om ons heen groeit. Een teamuitje waar je nog vaak aan terug denkt als je door het bos loopt! Inhoud en vorm zijn bespreekbaar.

Richtlijn kosten: 100,- p/u voor een groep van 10 mensen. 

Locatie: Utrecht, Zeist, Bilthoven, Soest en omstreken

 

Workshop eetbare planten

Volg een workshop eetbare planten en leer de basis over welke planten, kruiden en bladeren eetbaar zijn. Afhankelijk van het seizoen maken we op het einde er iets lekkers van. Ook maken we ons zelfgemaakte bosthee. In deze workshop gaan we kijken, ruiken, voelen en proeven. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 17 oktober om 11:00 in Den Dolder. Zie agenda.

Kosten: 20,- p.p.

 

Natuur en aquarelworkshop

Natuur aquarelworkshop met Veerillustratie en De Boomklever. 

 

We maken een wandeling waar we net als alle planten en dieren tot stilstand komen. Je leert anders kijken naar de wondere wereld van de natuur. Wat groeit er? Wat zie je? Wat ruik je? Hoe valt het licht en welke patronen zie je? En wat zie je als je nog een keer kijkt? We maken een wandeling waarin we verschillende natuur en tekenopdrachten gaan doen. Na een pauze met koffie en taart in het prachtige verwarmde oude koetshuis wat nu een atelier is gaan we de natuur op papier zetten. Onze gezamenlijke liefde voor de natuur en de prachtige kleuren en vormen die de natuur te bieden heeft zorgt voor een workshop waarin kennis en beleving van de natuur gecombineerd wordt met het maken van aquarel tekeningen.

 

Tekenervaring is handig, maar geen pré.
Aquarel is het medium, je leert hoe je het water laat werken, hoe je een aquarel opbouwt.
We proberen gebruiken te maken van wat we tijdens de wandeling tegen komen.
Neem een fotocamera mee en trek makkelijke kleding en goede schoenen aan.
Regen voorspelt? Regenjas mee!

We gaan eerst wandelen.
Daarna komen we terug naar het atelier midden in Amelisweerd.
Kosten zijn inclusief drinken, taart en een goodiebag met o.a. een boekje aquarel basics à la Veer.

Prijs: €59 p/p
Tijd: 12:30 - 17:00 uur

Locatie: Koningslaan 1A in Bunnik (ingang tegenover Mereveldseweg)


https://www.natuurbelevingdeboomklever.nl/
https://www.veerillustratie.nl/workshops