top of page
  • Foto van schrijverMirjam van der Laan

Pruimen uit de speeltuin

Trots kwam mijn zoontje thuis, terug uit de speeltuin, met ronde kleine vruchten. Wat zijn dit mama? Hij dacht wel dat je ze kon eten want ze zagen er lekker uit. En ja hoor, hij had wilde pruimen gevonden! Hij ziet en vindt van alles en is zo trots als hij iets ontdekt heeft. Deze blijdschap zie ik ook in mijn workshops. Zo blij als een kind om iets nieuws te ontdekken of iets bijzonders te proeven.


Nu ik wist wat het was moest ik denken aan een post van Marin. Had zij laatst geen pruimenjam gemaakt? Ja, dat ziet er hetzelfde uit. Wat is het toch fijn om alles met elkaar te delen zodat je nog meer gaat zien en herkennen. Samen met mijn zoontje hebben we de vruchten geplukt en jam gemaakt. Het was veel snijwerk en best lastig omdat de wilde pruim een grote pit heeft en niet heel veel vlees. Ik keek toe en zag toe hoe hij ze stuk voor stuk in stukjes sneed. Heel precies en zonder zich te bezeren. Al jaren snijdt mijn zoontje van alles maar wel de dingen die goed blijven liggen. Dat deden deze pruimen niet maar hij was zo gemotiveerd dat hij geconcentreerd bleef.


Toen de jam klaar was konden we hem proeven en wat een smaaksensatie! Dit was wel één van de lekkerste jammen ooit gemaakt. Wat heb je hiervoor nodig?

- Wilde pruimen (er bestaan vele soorten)

- Klein beetje water

- Klein beetje geleisuiker

- Citroen

Op laag tempratuur lang laten pruttelen tot alles één geheel is. Voorzichtig in een schoon potje doen en deksel erop.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page