top of page
  • Foto van schrijverMirjam van der Laan

Shoarma van oesterzwammen

Dit is zo ontzettend lekker. Je snijdt de oesterzammen in kleine reepjes en legt ze in een marinade van olie en kruiden naar keuze voor 1,5 uur. Daarna lekker hoog bakken en je hebt fantastische shoarma. Samen met een broodje, sla, tomaatjes, komkommer en vegan knoflookmayonaise is het helemaal af. De vegan knoflookmayonaise maakte ik met knolletjes van daslook die ik net had opgegraven.


De oesterzwammen waren al vol gezogen met water maar ik kon ze uitknijpen, een beetje drogen en toch heerlijk verwerken. Wat een heerlijke wildplukervaring zo midden in januari. Eigenlijk ging ik alleen een knolletje daslook oogsten maar toen ik klaar was en opstond trok een dode beuk mijn aandacht. Wat groeit daar? Mega grote oesterzwammen. Zo zie je maar weer dat als je lang op één plek bent je zoveel kan ontdekken. Wat we toch allemaal niet zien en aan voorbij lopen. Wonderlijk!
65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page