top of page
  • Foto van schrijverMirjam van der Laan

Stil staan en nieuwe paden

Soms komen er dingen op je pad doordat iets anders stopt. Door de situatie op dit moment kwam mijn werk abrupt stil te liggen. Na de schok en het stil staan en het vele nadenken over wat ik nu ga doen kwamen er wat dingen op mijn pad. Één daarvan is Nadine. Haar wil ik graag aan jullie voorstellen. En dan vooral haar plan. Zij gaat namelijk een buiten BSO opzetten in Amelisweerd. Ze heeft mij gevonden en gevraagd haar daar bij te helpen.


Na Zoom gesprekken en een wandeling door het bos was het al snel duidelijk dat we hetzelfde dachten over het belang van natuur voor kinderen en de noodzaak dit aan te bieden. Een samenwerking werd geboren. Soms is er ruimte nodig om andere dingen te laten ontstaan. Soms moet je dingen stoppen en opzeggen, gepland of in dit geval ongepland, om tijd te creëren, mensen te ontmoeten en nieuwe ideeën op te doen.

Amelisweerd voelt als een thuis. Hier woonde ik naast, was ik altijd te vinden en het afgelopen jaar mocht ik in samenwerking met De Veldkeuken hier natuurworkshops verzorgen. Dat de BSO van Nadine met de kinderen naar Amelisweerd gaat is voor mij een extra motivatie om hier aan mee helpen.

Een natuur BSO! Precies hoe ik het voor ogen heb, zo gaat Nadine het opzetten. Een plek waar kinderen vrij kunnen zijn in het bos en kunnen genieten van het buiten zijn. Binnenkort zijn er proefmiddagen die ik ga verzorgen. Op woensdag 27 mei en woensdag 10 juni. Van 15:00 tot 16:30. We verzamelen bij De Veldkeuken. En hier kan je je aanmelden: www.amelisbuiten.nl

Ken je iemand die in Utrecht Oost woont en voor wie dit leuk zou zijn? Op de website vind je alle informatie.


Tot in het bos!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page