Workshops voor kinderen

 
DSC05867.JPG

Eetbare planten voor kinderen

We gaan op zoek naar eetbare planten, zaden en bloemen. Ontdek welke plantjes je kan eten en welke niet. Wat aten mensen vroeger? En wat eten we vandaag nog uit de natuur? Je gaat naar huis met ingrediënten uit het bos om iets lekkers te maken.

 
40209496_l.jpg

Survivallen

Verschillende workshops waarin we leren overleven in de natuur. We gaan waterfilters maken, shelters bouwen, vuur maken en eten uit de natuur. Deze workshops kunnen apart of in een reeks worden gevolgd. 

 
DSC05890.JPG

Waterdiertjes zoeken

Wat leeft er allemaal in het water? We gaan dat tot diep in de bodem uitzoeken met schepnetjes, zoekkaarten, potjes en loepjes. We onderzoeken wat we vinden en leren over de onderwaterwereld van een sloot of een vijver. Een leerzame en spannende workshop.

 
DSC03595_edited.jpg

Kriebelbeestjes in het bos

We gaan op zoek naar de kleinste mooiste beestjes in het bos. Waar vind je die, en hoe heet dat beestje? We dalen op handen en voeten af naar de wereld van de kleine beestjes. We leren over het nut van bodemdieren, hoe de beestjes er van dichtbij uitzien en wat er allemaal leeft in het bos. 

 
Kampvuur in het bos

Vuur maken

Heb je een tuin of is er een plek om vuur te maken? Dan kan je de workshop vuur maken volgen. In kleine stappen leer je wat vuur is, hoe je het maakt en op welke manieren dit allemaal mogelijk is. Daarna maken we wat lekkers boven het zelfgemaakte vuurtje. 

De Boomklever sporen zoeken

Sporen zoeken

Wie heeft er van deze dennenappel gegeten? En wie heeft hier gepoept? We gaan op zoek naar sporen van eekhoorns, muizen, vogels, vossen, reeen en dassen! We leren over de dieren in het bos en ervaren hoe het is om de aanwezigheid van de dieren te voelen want die poep die is best nog vers!

 
DSC03039.JPG

Uilenballen pluizen

Welke uilen leven er in Nederland en wat eten deze uilen? We ontdekken dit door de braakballen van de uil uit te pluizen. We leren over de kringloop en hoe het dierenrijk in elkaar zit. Een interessante en geliefde workshop. 

De Boomklever paddenstoel

Paddenstoelenspeurtocht

Met zoekkaarten en loepjes gaan we met ons neus tussen het mos. Welke paddenstoelen kan jij vinden? Een spannende paddenstoelentocht waar kinderen leren kijken, zoeken en vinden!

 
DSC05959.JPG

Bloembommen maken

We helpen de bijtjes aan bloemen door het maken van bloembommetjes. We maken bloembommen van biologische zaadjes en gaan deze daarna in de buurt verspreiden. De bijtjes zullen ons dankbaar zijn!

Workshops op school of BSO

Met de klas of met de bso de natuur in? Dat kan! We gaan de natuur beleven en leren over wat de natuur allemaal te bieden heeft. Kies één of meerdere workshops uit of we maken in overleg een aangepast programma. Deze kan ook aansluiten bij de thema's die op school behandeld worden. 

Prijzen & info

​Wil je één van bovenstaande workshops boeken?

Stuur mij dan een mailtje naar: mirjam@natuurbelevingdeboomklever.nl 

Prijzen

Workshops duren 1,5 uur tot 2 uur.

Indicatie prijzen: 70,- per uur incl. BTW, bij afname van 3 of meer workshops is het 50,- euro per uur. 

Er kunnen max 10 kinderen mee doen en 15 kinderen met een extra begeleider

Locatie

De workshops kunnen plaats vinden in een bos, park of op het schoolplein!