top of page

Workshops voor kinderen

eetbare planten
DSC05867.JPG

Eetbare planten voor kinderen
 

We gaan op zoek naar eetbare planten, zaden en bloemen. Ontdek welke plantjes je kan eten en welke niet. Wat aten mensen vroeger? En wat eten we vandaag nog uit de natuur? Je gaat naar huis met ingrediënten uit het bos om iets lekkers te maken.

survivallen
40209496_l.jpg

Survivallen

Verschillende workshops waarin we leren overleven in de natuur. We gaan waterfilters maken, shelters bouwen, vuur maken en eten uit de natuur. Deze workshops kunnen apart of in een reeks worden gevolgd. 

mindfulness
DSC05890.JPG

Waterdiertjes zoeken

Wat leeft er allemaal in het water? We gaan dat tot diep in de bodem uitzoeken met schepnetjes, zoekkaarten, potjes en loepjes. We onderzoeken wat we vinden en leren over de onderwaterwereld van een sloot of een vijver. Een leerzame en spannende workshop.

DSC03595_edited.jpg

Kriebelbeestjes in het bos

We gaan op zoek naar de kleinste mooiste beestjes in het bos. Waar vind je die, en hoe heet dat beestje? We dalen op handen en voeten af naar de wereld van de kleine beestjes. We leren over het nut van bodemdieren, hoe de beestjes er van dichtbij uitzien en wat er allemaal leeft in het bos. 

bos in beeld
Kampvuur in het bos

Vuur maken

Heb je een tuin of is er een plek om vuur te maken? Dan kan je de workshop vuur maken volgen. In kleine stappen leer je wat vuur is, hoe je het maakt en op welke manieren dit allemaal mogelijk is. Daarna maken we wat lekkers boven het zelfgemaakte vuurtje. 

waterdiertjes
De Boomklever sporen zoeken

Sporen zoeken

Wie heeft er van deze dennenappel gegeten? En wie heeft hier gepoept? We gaan op zoek naar sporen van eekhoorns, muizen, vogels, vossen, reeen en dassen! We leren over de dieren in het bos en ervaren hoe het is om de aanwezigheid van de dieren te voelen want die poep die is best nog vers!

kriebelbeestjes
DSC03039.JPG

Uilenballen pluizen

Welke uilen leven er in Nederland en wat eten deze uilen? We ontdekken dit door de braakballen van de uil uit te pluizen. We leren over de kringloop en hoe het dierenrijk in elkaar zit. Een interessante en geliefde workshop. 

De Boomklever paddenstoel

Paddenstoelenspeurtocht

Met zoekkaarten en loepjes gaan we met ons neus tussen het mos. Welke paddenstoelen kan jij vinden? Een spannende paddenstoelentocht waar kinderen leren kijken, zoeken en vinden!

natuurtocht
DSC05959.JPG

Bloembommen maken

We helpen de bijtjes aan bloemen door het maken van bloembommetjes. We maken bloembommen van biologische zaadjes en gaan deze daarna in de buurt verspreiden. De bijtjes zullen ons dankbaar zijn!

Reacties over De Boomklever

"De natuurworkshops zijn heel erg leuk, zelfs voor mijn 3-jarige zoontje. Kruidenboter maken, kriebelbeestjes zoeken, met de schepnet in het water en braakballen uitpluizen. Iedere keer weer een gevarieerd programma!"

"Fijn hoe je op een heel natuurlijke manier de kinderen betrekt bij alles en ze daarnaast ook ruimte hebben om hun eigen ding te doen. Alle kinderen waren echt betrokken en deden actief mee. Dit ligt volgens mij ook aan de manier waarop jij het hebt neergezet. "

"Mijn zoon vindt de scouting met Mirjam super leuk! Hij komt met mooie verhalen thuis. Over speren maken tot schuil plekken maken. Echt een aanrader.
En Mirjam is een hele fijne begeleider. Lief en begripvol voor de kinderen."

"Scouting is met Mirjam 1 groot feest volgens mijn zoontje van 5 jaar. Hij moest eerst niks van scouting weten en nu gaat hij toch iedere keer mee. Mirjam leert de kindjes alles wat te maken heeft met de natuur. Van miertjes tot lieveheersbeestjes worden besproken. Mirjam, dank je wel voor jouw waanzinnige inzet."

"Ons dochtertje van 4 jaar vond het prachtig. Als ouder vond ik het een beetje spannend, maar na het enthousiasme van haar totaal niet meer. Super leuk Mirjam! Dank voor het op een andere manier laten kijken naar de natuur."

Koen en Tim gaan altijd met heel veel plezier naar de "bosles" op woensdagmiddag. Ze leren steeds weer nieuwe dingen en vinden het erg gezellig bij juf Mirjam

Een geweldige workshop waarin natuur en ik kind samen komt. Elke week sta ik vol bewondering te kijken hoe Mirjam het aanbiedt. Een feestje voor jong en oud ;-) 

Puck Schep namens KMN Kind&Co

Workshops op school of BSO

Met de klas of met de bso de natuur in? Dat kan! We gaan de natuur beleven en leren over wat de natuur allemaal te bieden heeft. Kies één of meerdere workshops uit of we maken in overleg een aangepast programma. 

Prijzen

Workshops duren 1,5 uur tot 2 uur.

Indicatie prijzen: vanaf 70,- per uur excl. BTW, bij afname van 3 of meer workshops is het 60,- euro per uur. 

Er kunnen 10 kinderen mee doen en 15 kinderen met een extra begeleider

Locatie

De workshops kunnen plaats vinden in een bos, park of op het schoolplein! We hebben niet veel groen nodig voor een echte natuurervaring! 

​Wil je één van bovenstaande workshops boeken?

Stuur mij een mail met je wensen: mirjam@natuurbelevingdeboomklever.nl 

bottom of page