Over mij

DSCF6518.jpg

Over mij

Als kind zwom ik vol blijdschap in de zee. Weer of geen weer, ik was altijd in het water te vinden. Die blijdschap voel ik nog steeds als ik in de natuur ben. Die blijdschap zie ik bij kinderen en bij volwassenen als ze iet leren of ervaren in de natuur. Zo blij als een kind als je een paddenstoel gevonden hebt. Zo blij als een kind als je ziet dat je van dennennaalden thee kan maken. We worden blij van de natuur en dit wil ik overdragen in mijn workshops. Soms is alleen het zijn in de natuur al voldoende om deze blijdschap te voelen. We voelen ons verbonden met de natuur en weten dat het goed is. Door kennis en ervaring over de natuur op te doen wordt dit gevoel versterkt. Toen ik als docent werkte merkte ik dat ik les wilde geven buiten de vier muren. De natuur is het klaslokaal en ik laat mensen de juiste kant op kijken. Wat zie je? Zelf ontdekken en ervaren is mijn uitgangspunt. Geen lange verhalen maar veel kijken, zoeken, proeven en je laten verwonderen. 

Over De Boomklever

De Boomklever biedt natuurworkshops aan in het bos, het park of op het schoolplein. Buiten in de natuur gaan we op ontdekking en gebruiken we al onze zintuigen. We leren over de natuur en van de natuur op een speelse spannende manier.  

Het is voor de ontwikkeling van een mens belangrijk in de natuur te zijn en voor de natuur is het belangrijk dat wij ons weer verbinden met de natuur zodat wij ook de natuur gaan beschermen. Meer lezen over het nut van natuur? Kijk dan bij missie. 

Tot in het bos!

2013 - 2016     Docent burgerschap op het MBO

2016-2018       Cursus Natuureducatie docent IVN

2017                  Natuurbelevingsprogramma opgezet voor BSO Kind & Co

2017                  Natuurlessen gegeven in Den Dolder

2018                  Projectleider natuureducatie IVN Apeldoorn

2019                  Start Natuurbeleving De Boomklever

Meer zien en weten over De Boomklever? Kijk dan op mijn facebookpagina. 

Of op mijn instragram

Reacties over
De Boomklever

"De natuurworkshops zijn heel erg leuk, zelfs voor mijn 3-jarige zoontje. Kruidenboter maken, kriebelbeestjes zoeken, met de schepnet in het water en braakballen uitpluizen. Iedere keer weer een gevarieerd programma!"

"Fijn hoe je op een heel natuurlijke manier de kinderen betrekt bij alles en ze daarnaast ook ruimte hebben om hun eigen ding te doen. Alle kinderen waren echt betrokken en deden actief mee. Dit ligt volgens mij ook aan de manier waarop jij het hebt neergezet. "

"Mijn zoon vindt de scouting met Mirjam super leuk! Hij komt met mooie verhalen thuis. Over speren maken tot schuil plekken maken. Echt een aanrader.
En Mirjam is een hele fijne begeleider. Lief en begripvol voor de kinderen."

"Scouting is met Mirjam 1 groot feest volgens mijn zoontje van 5 jaar. Hij moest eerst niks van scouting weten en nu gaat hij toch iedere keer mee. Mirjam leert de kindjes alles wat te maken heeft met de natuur. Van miertjes tot lieveheersbeestjes worden besproken. Mirjam, dank je wel voor jouw waanzinnige inzet."

"Ons dochtertje van 4 jaar vond het prachtig. Als ouder vond ik het een beetje spannend, maar na het enthousiasme van haar totaal niet meer. Super leuk Mirjam! Dank voor het op een andere manier laten kijken naar de natuur."

Koen en Tim gaan altijd met heel veel plezier naar de "bosles" op woensdagmiddag. Ze leren steeds weer nieuwe dingen en vinden het erg gezellig bij juf Mirjam

Een geweldige workshop waarin natuur en ik kind samen komt. Elke week sta ik vol bewondering te kijken hoe Mirjam het aanbiedt. Een feestje voor jong en oud ;-) 

Puck Schep namens KMN Kind&Co